2024 Resmi Tatil Günleri

2024 yılında, yurtiçindeki tatil bölgelerinde deniz, kum, güneş tatili yapmanın maliyeti yurtdışı turları ile dünyada yeni yerler keşfedip, hiç tatmadığınız lezzetleri tadıp, el değmemiş sahillerde hiç görmediğiniz deniz canlılarıyla birlikte yüzüp, dünya medeniyetlerinin tarihini yerinde gözlemlemekten daha pahalı olacağı tahmin ediliyor. 2024 yılı resmi tatil günlerinde her zamanki rutin tatillere kısa bir ara verip, dünyayı keşfe çıkmak için Yurtdisitatilim.com da dünya varmış diyeceğiniz pek çok yurtdışı tur alternatifi siz değerli gezginlerimizi bekliyor. Tarih severler için zamanda yolculuk yapacağınız İtalya Turları, İngiltere Turları ve Yunanistan Turları’na en ekonomik fiyatlar ve her bütçeye uygun ödeme seçenekleri sunuyoruz.

 
1 Ocak 2024 – Yılbaşı Yurtdışı Turları


2024 yılının ilk resmi tatili olan yılbaşı, bu sene çok sevindirici bir şekilde pazartesi gününe denk gelecek. 2024 yılbaşı programınızı, cumartesi ve pazar günlerini, pazartesi ile birleştirip, aileniz ve sevdiklerinizle yeni bir ülkede, farklı bir atmosferde, en özgür ve en keyifli şekilde planlayabilirsiniz. Yurtdisitatilim.com ile Bansko Kayak Turları, Pamporovo Kayak Turları, Koloşin Kayak Turları, Üsküp Koloşin ve Shapka Kayak Turları ile dünyanın en ekonomik kar tatilini yaşayabilirsiniz. Ya da yılın ilk günlerinde şimdiden yaz aylarını özlediyseniz Dubai Turlarımıza veya Mısır Sharm El Sheikh Turlarına katılıp altın kumsalların ve berrak suların keyfini çıkarabilirsiniz.

 

9 Nisan 2024 - Ramazan Bayramı Turları

 
( Sadece 1,5 gün yıllık izin kullanarak 9 gün tatil yapabilme imkanı olan Bayram )
 
2024 yılının ilk dini bayramı olan Ramazan Bayramı’nın Arefe Günü, 9 Nisan 2024 Salı gününe denk gelecek. Salı günüyle başlayan bu bayram tatili, 14 Nisan Pazar günü sona erecek. 9 Nisan Salı gününde yarım günlük çalışma sonrası başlayacak resmi tatilde, hafta sonu da dahil olacak ve toplamda beş buçuk gün boyunca sürüyor olacak. Pek çok tatil sever ise 8 Nisan Pazartesi günü ile Arife Günü’nü birleştirip, sadece 1,5 günlük yıllık izin kullanıp Ramazan Bayramı’da 9 günlük yurtdışı tatil programlarına katılabilecek. Ramazan Bayramı dönemindeki bu 9 günlük uzun tatilde siz değerli misafirlerimize Balkan Turları öneriyoruz.
 

23 Nisan 2024 – Atamızın Bizlere Hediyesi olan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

 
23 Nisan 2024 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 2024 yılı Nisan’ında salı gününe denk gelecek. Ailecek bahar ayında gidebileceğiniz yurtdışı tur destinasyonlarında yurtdisitatilim.com olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’teki evini ziyaret edebileceğiniz Selanik Kavala turlarımızı tercih edebilir ya da Adriyatik’in en güzel sahillerine sahip olan vizesiz Budva Tur'larına veya vizesiz Belgrad Turları'na katılabilirsiniz. 22 Nisan Pazartesi günü 1 gün yıllık izin kullanarak 3 gecelik Ortadoğu’nun incisi Beyrut Turu’na da katılabileceğinizi hatırlatmak isteriz.
 

1 Mayıs 2024 - Tüm Dünya Emekçilerin Günü ‘’Emek ve Dayanışma Günü’’


Emeğin ve alın terinin hak ettiği karşılığı alabileceği bir yıl olmasını temenni ettiğimiz 2024 yılının 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü Yurtdisitatilim.com Ailesi olarak şimdiden kutlar, tüm dünya emekçilerinin keyif aldığı, mutlu olduğu işlerde çalışabilmesini temenni ederiz. 1 Mayıs İşçi Bayramı 2024 yılında Çarşamba gününe denk gelecek.
 

19 Mayıs 2024 - Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

 
Milletimizin özgürlük ve bağımsızlık sembolü olan bu bayramı kurucu liderimiz Atatürk, Cumhuriyet’i de özel olarak emanet ettiği gençlere armağan etmiştir. Her yıl olduğu gibi 2024 yılının 19 Mayıs’ında bu özel günü millet olarak tüm coşkuyla kutlayacağız. Atamızı Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 2024 yılında Pazar gününe denk gelecek. Bayramımızın tüm yurtta neşe içerisinde kutlanabildiği, güneşli bir hafta sonuna denk gelmesini dileriz.
 

15 Haziran 2024 - Kurban Bayramı Turları


( Sadece 2,5 gün yıllık izin kullanarak 9 gün tatil yapabilme imkanı olan Bayram Kurban Bayramı)

2024 yılının ikinci büyük dini bayramı olan Kurban Bayramı’nın Arife Günü, 15 Haziran 2024 Cumartesi gününe denk gelecek. Cumartesi günü yarım gün çalışma sonrasında başlayacak olan Kurban Bayramı’nda 20 Haziran Perşembe ve 21 Haziran Cuma günleri için yıllık izin alarak uzun bir yurt dışı tur seyahatine çıkabilirsiniz. Bu uzun tatil dönemini, klasik bir otelde tatil yaparak mı yoksa dünyanın diğer güzelliklerini, lezzetlerini, kültürlerini tecrübe ederek mi geçirmek istersiniz?

 

30 Ağustos 2024 - Zafer Bayramı


2024 yılı Ağustos’unun Cuma gününe denk gelecek olan Zafer Bayramı, ulusumuzun kurtuluş mücadelesinde bir dönüm noktasıdır. Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğinde 26 Temmuz 1922 yılında başlayan ve 30 Ağustos 1922’de zaferle taçlanan bu Başkomutanlık Meydan Muharebesi, Türk Milleti’nin en önemli kahramanlık destanlarındandır. Tüm dünyada hak ettiği saygı ile anılan Mustafa Kemal Atatürk bu zorlu mücadeleyi bizzat Zafertepe’den idare etmiş ve alınan haklı galibiyet sonrasında her yıl kutladığımız ismiyle Zafer Bayramı olarak ilan etmiştir. 3 günlük tatil planları için değerlendirebileceğiniz bu resmi tatilde, vizesiz Saraybosna Turları’nı tercih edebilir, Osmanlı dönemine ait olan ve günümüze kadar korunmuş tarihin ayak izlerini keşfedebilirsiniz.

 

29 Ekim 2024 - Cumhuriyet Bayramı


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, pek çok dünya ülkesinin örnek alarak kendi ülkesine uyarlamaya çalıştığı en önemli ulusal bayramımızdır. Cumhuriyetimizin 100. yılını yaşama fırsatına sahip olduğumuz bir dönemi tecrübe eden bir nesil olarak bir kez daha Ata’mıza teşekkür eder, millet olarak bize en yakışan yönetim şekli olan Cumhuriyetimizin nesiller boyunca ilelebet devam etmesini dileriz. 2024 yılında 29 Ekim salı gününe denk gelecek. 28 Ekim 2024 Pazartesi günü yarım gün çalışma sonrasında resmi tatil başlayacak. Sadece yarım gün yıllık izin alarak ve hafta sonunu da bağlayarak sonbaharın bu güzel ayını kısa bir yurtdışı tatili ile taçlandırabilirsiniz. Yurtdisitatilim.com olarak bu tatil döneminde Yüzen Şehir Amsterdam Turu’nu değerlendirmenizi öneririz.

 

2024 Yılında Kaç Gün Resmi Tatil Var?


2024 yılında resmi kurumların farklı bir uygulaması olmaz ise, resmi tatil günü sayısı, 15.5 gün olacak. Yıl boyunca ise resmi tatil dönemlerine ek sadece 5,5 gün yıllık izin kullanarak yılın 41 gününde Dünya Varmış diyeceğiniz yurt dışı turlarımızla dünyayı gezebilirsiniz.